Reanimatieonderwijs voor scholieren Groevenbeek Putten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten heeft een incidentele subsidie van € 2.500,00 toegekend aan het project reanimatieonderwijs. Deze bijdrage maakt het reanimatieonderwijs op Christelijk College Groevenbeek in Putten mogelijk.

Investeren in jongeren en volksgezondheid

Vroegtijdig starten met reanimatie is van levensbelang bij een hartstilstand. Iedere minuut na het krijgen van een hartstilstand neemt de kans op overleven met 10 procent af. Gerbert Priem, wethouder Jeugdbeleid en Volksgezondheid: “Scholieren leren de kennis en vaardigheden om te reanimeren gemakkelijk aan. Jong geleerd is oud gedaan. Door scholieren te leren reanimeren, kan straks een hele generatie reanimeren.”

Reanimatieonderwijs door eigen, opgeleide docenten

De scholieren krijgen na de zomervakantie van de eerste tot en met de vierde klas elk jaar 2 uur reanimatieonderwijs van eigen docenten. De inzet van eigen docenten is een belangrijk detail voor wethouder Priem: “Door binnen de school docenten op te leiden tot instructeurs wordt het reanimatieonderwijs geborgd.” De docenten worden opgeleid tot instructeur door Taskforce QRS (Qualitative Resuscitation by Students) en krijgen jaarlijks een herhalingscursus. Priem vervolgt: “De ervaring leert dat scholen het reanimatieonderwijs na een periode van 4 jaar zelf opnemen in hun lesprogramma.”

Betrokkenen

Betrokkenen bij het reanimatieproject zijn initiatiefnemer Rotaryclub Ermelo, Rabobank, Christelijk College Groevenbeek en de gemeente Putten. Deze partijen leveren elk een financiële bijdrage, zodat het project kan starten. Wethouder Priem: “Als gemeentebestuur willen we investeren in onze jeugd en hun ontwikkeling. Het reanimatieonderwijsproject sluit hier naadloos op aan”.